KjøpLogg inn

DNB-strateg tar seismikkaksje ut av porteføljen

DNBs aksjestrateg Kristian Tunaal presenterer DNB-porteføljen i HegnarTV hver mandag.

Publisert 3. juni 2013 kl. 16.37
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 267 ord
Foto: Scanpix Jan-Morten Bjørnbakk

Denne mandagen valgte aksjestrateg i DNB, Kristian Tunaal, å ta TGS Nopec ut av porteføljen. Han presenterte endringene i Økonominyhetene med Trygve Hegnar.- Vi tar ut TGS Nopec denne uken. Samtlige seismikkaksjer er ned foregående uke, og i tråd med filosofien om «cut your losses and let your profit run» reduserer vi eksponeringen mot sektoren. TGS var den som røk, siden den aksjen både er dyrere enn de to andre på P/E og etter våre estimater vil ha en mindre aggressiv inntjeningsvekst de neste 12 månedene, fortalteTunaal i en Portefølje-oppdatering.Men selv om TGS falt 1,9 prosent forige uke, går ikke Tunaal tomhendt. Siden DNB tok inn aksjen, har den steget 10,5 prosent.I tilfellet Kværner handlet Tunaal ikke i tråd med filosofien om «cut your losses and let your profit run». Kværner-aksjen har tynget DNB-porteføljen helt siden den ble tatt inn på 16 kroner i januar. Ved lunsjtider da status skulle gjøres opp for porteføljens avkastning, handlet aksjen på 11,20 kroner, ned 30 prosent.- Kværner har en ordrereserve på NOK 31 mrd. Inntjeningen i 2013 vil bli preget av svake marginer på enkelte gamle kontrakter, men dette vil bedre seg i 2014. Mange prosjekter på norsk sokkel og andre steder i årene som kommer gir mange kontraktsmuligheter, sa Tunaal som mener aksjen er meget billig.Trygve Hegnar kommenterte en rolig handelsdag på Oslo Børs, der Norwegian var den store vinneren.- Enkelte har begynt å snakke om kursmål på 600 kroner. Og aksjen har allerede steget 250 prosent de siste 12 månedene, sa Hegnar.Det var også tekniske analyser av Statoil, Algeta og REC. Chartene er tilgjengelige på HegnarOnlineTV sine Facebook-sider.