KjøpLogg inn

Dr. Doom spår nytt krakk i gullprisen

Finansguru Nouriel Roubini, også kjent som Dr. Doom, ser kraftig prisfall på gull.

Publisert 3. juni 2013 kl. 13.34
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
Økonomen Nouriel Roubini også kjent som Dr. Doom. Foto: Reuters

Til tross for at gullprisen har rast i år , ligger den fortsatt på historisk høye nivåer.Hittil i år har gullprisen falt nesten 20 prosent og fra toppen er fallet på nesten 28 prosent.Mandag ligger gullprisen på 1.393 dollar pr unse og den verdensberømte professoren, økonomen og finansguruen, Nouriel Roubini, mener det fortsatt er for dyrt.Roubini skriver i en artikkel publisert på Project Syndicate at prisen på gull kommer til å rase mer fordi prisen er høyere enn etterspørselen tilsier at den bør være.Gullboblen sprekker- Som alle andre prisøkninger, som skjer i strid med det grunnleggende, det vil si tilbud og etterspørsel, vil gullboblen sprekke. Gitt at den verst europeiske uroen har lagt seg, er det naturlig at man får en nedgang i gullprisen, skriver Roubini.Dette fordi investorer forlater trygge havner som gull for mer risikable aktiva, som aksjer.Dr. Doom spår at gullprisen kan falle til 1.000 dollar pr unse innen utgangen av 2015. Det betyr i så fall at gullprisen kan falle 28 prosent fra dagens nivå.Det er noe finansmannen Peter Warren elsker .Les også: Fikk gullprisen midt i fleisen Les hele artikkelen på Project Syndicate