KjøpLogg inn

John Fredriksen: Norge er en døende shippingnasjon

John Fredriksen og Tor Olav Trøim mener Norge er i ferd med å bli senket som shippingnasjon.

Publisert 7. juni 2013 kl. 07.40
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Norske politikere og maktpersoner gratulerer seg selv med hvor flinke og gode nordmenn er, men fra verdens rikeste skipsreder kommer helt andre toner, skriver Finansavisen.- Flinke folk. Det er noe det er mangel på i dette landet. Det er derfor vi flytter ut mye av virksomheten, sier John Fredriksen på vei ut fra RS Platous vorspiel på Aker Brygge onsdag kveld.- Det er trist at shipping er en døende bransje i Norge. Det synes vi oppriktig at er synd, skyter Fredriksens våpendrager Tor Olav Trøim inn.Ifølge avisen har Fredriksen og Trøim rett og slett blitt for store for lille Norge.- Se på Seadrill, som nylig flyttet fra Stavanger til London. Der har vi etablert et kontor med 80 høyt kompetente ansatte. Det er klart at i en by med 15 millioner innbyggere er det lettere å skaffe folk enn i Stavanger, sier Trøim til Finansavisen.Les hele saken i dagens avis.