Nå er det verdens største flyselskap

Nesten 80 millioner fløy med verdens største internasjonale flyselskap i fjor. Nå hever flyselskapet målsettingen med 10 prosent.

Michael O'Leary - Foto: Scanpix
Næringsliv

Nå er Ryanair verdens største flyselskap på internasjonale flyvninger. Det viser tall fra den internasjonale flyselskapsorganisasjonen IATA, skriver Sydney Morning Gerald.Nesten 80 millioner passasjerer fløy med Ryanair i 2012, det er nesten 30 millioner flere passasjerer enn nummer to på listen.Lufthansa hadde 50,8 millioner passasjerer, mens easyjet fløy 44,6 millioner passasjerer.På en 4. plass kommer British Airways med 31,3 millioner passasjerer i fjor.- Legger man sammen med Easyjet og British Airways blir det fortsatt mindre enn Ryanair, sier en talsperson for det irske flyselskapet.Hele oversiktenSkal vokse raskerePå en investorkonferanse 20. juni hevet Ryanair målet for antatt antall passasjerer i regnskapsåret selskapet nå er inne i, fra 100 til 110 millioner innen regnskapsåret 2019.Som en respons på økt etterspørsel (og lavere kostnader) fra både eksisterende og nye flyplasser i Europa, hever selskapet veksttakten fra 5 prosentt il 7 prosent de kommende årene.Samtidig ble det også klart at selskapet planlegger å returnere 1 milliard euro, tilsvarende 8 milliarder kroner, til aksjonærene i form av utbytte og tilbakekjøp av aksjer de kommende to årene.Planen er å kjøpe tilbake aksjer for minst 400 millioner euro, tilsvarende 3,2 milliarder kroner, i inneværende regnskapsår og inntil 600 milliioner euro, 4,8 milliarder kroner, i ekstraordinære utbytter eller tilbakekjøp av aksjer i regnskapsåret 2015, gitt av trenden for drivstoffpriser, yield og lønnsomheten fortsetter som nå.Dette vil også bli gjentatt på en investorpresentasjon i New York imorgen, tirsdag 25. juni, heter det.80 milliarder kronerRyanair faller 1,2 prosent til 7,1 euro, fra all-time high på 7,36 euro fredag og en åpning på 7,3 euro mandag.Det verdsetter Ryanair til litt over 10 milliarder euro, tilsvarende 80 milliarder kroner.

Nyheter
Næringsliv