Obligasjonseierne i Northland Resources vedtok tirsdag restruktureringsplanen til det konkurstruede gruveselskapet.Det førte til at
aksjen skjøt i væretMen gleden kan bli kortvarig.Les også: Obligasjonseierne reddet Northland- Jeg har aldri sett et så stort tap for en førsteprioritetsobligasjon noen gang, sier Fredly.Selskapet legger nemlig til grunn at utskipningsprisen for jernmalm i Narvik er på 120 dollar per tonn, og at Northland skal ha produsert og solgt fire millioner tonn malm i tredje kvartal 2014.Les også: - Feirer med kaffe og havreflarnDa hjelper det fint lite om ferdigstillelse av gruven går på skinner. Northland kan gå tom for penger i god tid før 2014 er omme.Les hele saken i dagens Finansavisen!
, og endte opp 41 prosent.- Kursen kommer ikke til å gå opp. Det blir ingen penger av det uansett, sier Arne Fredly til Finansavisen.I avstemningen som foregikk hos Norsk Tillitsmann godtok et flertall av obligasjonseierne å gi fra seg første prioritets pant på Kaunisvaaragruven og tilhørende eiendeler som det har vært investert rundt halvannen milliard dollar i.Planen er at jerngruven skal komme i produksjon og at det skal være 34 millioner dollar i kassen ved slutten av 2014, men planen synes urealistisk, skriver Finansavisen.Men markedet sier noe annet. Hele priskurven for jernmalm ligger godt under 120 dollar og peker nedover. Leveringsprisen for jernmalm i tredje kvartal 2014 ligger på 107,50 dollar. Det betyr en forskjell på 50 millioner dollar.Med andre ord, planen som i går ble stemt gjennom krever et mirakel i markedet for å lykkes.