KjøpLogg inn

Norwegian økte med hele 22 prosent

Norwegian Air Shuttle fraktet i mai flere passasjerer enn på samme tid i fjor.

Publisert 6. juni 2013 kl. 08.02
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 230 ord

Norwegian Air Shuttle fraktet 1.885.648 passasjerer i mai i år, opp 22 prosent i forhold til året før.Den totale passasjertrafikken (RPK) økte med 34 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) økte med 33 prosent.Kabinfaktoren steg med 0,4 prosentpoeng til 77,0 prosent.HegnarOnline anslår at om Norwegian fortsetter i samme takt passerer flyselskapet 2 millioner passasjerer på en måned i løpet av sommeren. Trafikktallene for mai er som foregående måned sterkt påvirket at høy kapasitetsvekst og en betraktelig lengre flydistanse enn før. I mai åpnet også Norwegian nye ruter blant annet til New York. Tidligere i vår åpnet Norwegian base i London.- Det er svært gledelig at så mange vil reise med oss og at vi fyller flyene, selv med en sterk kapasitetsvekst. Vi ser også at vi har fått mange nye passasjerer om bord som aldri før har reist med Norwegian. Det betyr at Norwegian får et sterkere europeisk fotfeste, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en kommentar.- I en oppstartfase for mange ruter kan prisene påvirkes noe, men det er helt avgjørende at nye kunder får prøvd oss. Da vet vi at de kommer tilbake og blir trofaste Norwegian-kunder, fortsetter han.Norwegian opererte 99,6 prosent av de planlagte flygningene i april, hvorav 90,1 prosent gikk på oppsatt rutetid.Det anslås en yield på 53 øre i mai, mens inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) anslås til 0,41 kroner.Les hele meldingen her.Følg HegnarOnline på Facebook her!