Midt i juli settes den i trafikk mellom Bergen og Danmark. Det er begynnelsen på mange nye reisetilbud til sjøs.Skipet får navnet Stavangerfjord, og døpes på verftet Bergen Group Fosen der det ferdiggjøres. Det skulle vært satt i trafikk i slutten av mai, men startdatoen er utsatt flere ganger etter forsinkelser. Nå går første tur fra Hirtshals 14. juli.
Flere ruter
Når Stavangerfjord settes i drift, økes ferjekapasiteten mellom Bergen/Stavanger og Hirtshals kraftig. Samtidig åpner en ny rute mellom Hirtshals og Langesund i Telemark.Når søsterskipet Bergensfjord leveres, blir det daglige seilinger mellom Bergen/Stavanger og Hirtshals. Da tas dagens Bergensfjord ut av drift og skal oppgraderes for å settes inn i nok en ny rute for Fjord Line: Mellom Sandefjord og Strømstad i konkurranse med Color Line.Det investeres nesten 2 milliarder kroner i de to nye ferjene. De kalles cruiseferjer, og får plass til 1.500 passasjerer og 600 biler. Om bord blir det restauranter, kafeer, taxfree-butikker og lokaler for kurs og konferanser. (NTB)