KjøpLogg inn

Produktiviteten skuffer i USA

Veksten i produktiviteten var ikke så høy som ventet i 1. kvartal. Arbeidskraftkostnaden har ikke falt mer på fire år (utvidet).

Publisert 5. juni 2013 kl. 14.34
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 71 ord
Fra gulvet på NYSE. AP Photo/Henny Ray Abrams.

Produktiviteten utenfor jordbrukssektoren i USA steg 0,5 prosent i 1. kvartal 2013, sammenlignet med 4. kvartal 2012.Det viser reviderte tall onsdag.Oppgangen ble opprinnelig rapportert til 0,7 prosent, som også var konsensus.Samtidig falt arbeidskraftkostnaden per enhet (fortsatt utenfor jordbrukssektoren) hele 4,3 prosent i kvartalet, mot ventet en oppgang på 0,5 prosent.Det kvartalsvise fallet i arbeidskraftkostnaden er det største på fire år.Foreløpige tall viste en oppgang på 0,5 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!