Storaksjonærer reduserer i Norwegian

Flere aksjonærer solgte Norwegian-aksjer sist uke. Her er de mest interessante handlene.

Norwegian og CHC på Bergen lufthavn Flesland
Næringsliv

Mandagens ferske aksjonærlister fra Oslo Børs viser at tre av de største eierne i Norwegian reduserte antallet aksjer sist uke.Les også: Ny tung uke for børsrikingene på Oslo BørsStaten kvittet seg blant annet med en andel av sine aksjer i flyselskapet.Folketrygdfondet står oppført med 110.000 aksjer mindre nå enn for en uke siden, noe som sendte fondet ned fra 8,10 prosent eierandel til 7,79 prosent.Det er likevel ikke nok til at fondet sendes ned fra andreplassen på topplisten.Total aksjebeholdning er etter salget på 2.737.704 aksjer, men det vi har sett fra Folketrygdfondet tidligere er at de låner ut aksjer og det kan meget vel være tilfellet denne gangen også.Les også: DNB Markets vraker Norwegian, tar inn StatoilOgså Skagen-forvalteren Kristoffer Stensruds Skagen Kon-Tiki solgte unna Norwegian-aksjer i uken som gikk. Fondet solgte 45.642 aksjer i flyselskapet sist uke.Kon-Tiki beholder likevel fjerdeplassen på topplisten, med 3,36 prosent av selskapet, tilsvarende 1.183.117 aksjer.HBK Invest ASDet fremgår ellers av listene at HBK Invest AS, som kontrolleres av Norwegian-sjef og primærinnsider Bjørn Kjos, denne mandagen har 26.000 færre Norwegian-aksjer enn på forrige ukes oversikt.Da ingen transaksjoner er børsmeldt dreier endringen seg trolig om utlån av aksjer.HegnarOnline er kjent med at Kjos ved tidligere anledninger har lånt ut aksjer til Norwegians aksjeprogram.Det utgjør i alle fall ikke de aller største endringene for aksjonæren, som på listen går fra 26,99 prosent til 26,92 prosent eierandel.HBK Invest beholder dermed førsteplassen på aksjonærlisten i Norwegian, med totalt 9.464.316 aksjer i flyselskapet.

Nyheter
Børs