KjøpLogg inn

TV: Franske vinbønder frykter Kina-sanksjoner

Kina vurderer straffetoll på vin fra EU etter at EU tidligere denne uken ila straffetoll på kinesiske solpaneler.

Publisert 6. juni 2013 kl. 15.21
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 50 ord
Champagne glasses are pictured at a private beach bar along La Croisette during the 66th Cannes Film Festival in Cannes May 17, 2013. REUTERS/Eric Gaillard (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT BUSINESS FOOD) ERIC GAILLARD

- Dette er en reell trussel mot fransk økonomi, sier Anne Arbeau hos Domain Arbeau som solgte 600,000 flasker vin til Kina i 2012.Truslene om straffetoll på vin fra EU kommer som et svar på at EU tidligere denne uken innførte straffetoll på solpaneler fra Kina.Mange frykter handelskrig mellom partene.