Ansatte i Statoil Fuel & Retail frykter kutt

De canadiske eierne av Statoil Fuel & Retail planlegger å nedbemanne hovedkontoret i Oslo og flytte jobbfunksjoner til Latvia, ifølge ansatte i selskapet.

Statoil-stasjon. Foto: Scanpix
Næringsliv

Det canadiske selskapet Couche-Tard kjøpte Statoil Fuel & Retail - som står for driften av bensinstasjonene til Statoil - fra Statoil i 2012. Selskapet er et av verdens største innen drift av bensinstasjoner og storkiosker.Ifølge Finansavisen vil eierne nå kutte ytterligere i kostnadene i Norge etter at kvartalstallene som ble lagt fram tidligere denne uken, viste veldig høye administrasjonskostnader.- Vi kommer til å måtte slåss for arbeidsplassene framover. Det er klart vi er bekymret. Mest sannsynlig vil en masse administrative jobbfunksjoner bli flyttet, sier hovedtillitsvalgt i Statoil Fuel & Retail, Ketil Johannessen, til avisen.Han sier at de norske ansatte er i en «sterk konflikt» med eierne og at dette påvirker stemningen i bedriften.Couche-Tard har allerede flyttet hele logistikkplanleggingen over til det latviske hovedstaden Riga.Pressekontakt Karen Romer i Statoil Fuel og Retail sier til avisen at selskapet ikke har konkrete planer framover, men at de hele tiden ser på hvordan de kan bli mer effektive. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv