Atea skuffer, men varsler utbytte

Atea leverer en del svakere enn ventet i 2. kvartal, men har likevel en gladmelding til aksjonærene (oppdatert).

Claus Hougesen. Foto: Scanpix
Næringsliv

Atea melder om et resultat etter skatt (for videreført virksomhet) på 38,6 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 66,8 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 69 millioner kroner.Resultatet før skatt ble 42,6 millioner kroner, sammenlignet med 77,2 millioner kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 77,6 millioner kroner.Driftsresultatet (EBIT) ble 53,2 millioner kroner, mot 91,8 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 85,7 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 5.501,8 millioner kroner, sammenlignet med 5.339,7 millioner kroner i 2. kvartal 2012. Analytikernes forventninger lå her på 5.564 millioner kroner.Atea hadde netto kontantstrøm fra driften på 158,2 millioner kroner i kvartalet, opp fra 64,2 millioner i samme periode i fjor.Utbytte På bakgrunn av Ateas sterke kontantstrøm, lave gjeldsgrad og for å maksimere aksjonærverdier, foreslår styret i Atea å dele ut et ekstraordinært utbytte på 4,00 kroner per aksje i november, etterfulgt av godkjennelse på ekstraordinær generalforsamling.Styret vil også foreslå at ordinært utbytte deles ut på halvårlig basis fremover, i mai og november.Den eksisterende utbyttepolitikken om å utbetale 70-100 prosent av årlig kontantstrøm fra drift etter capex, vil fortsatt være gjeldende.Her er rapporten og pressemeldingen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs