Ba venner bla opp for kronprinsparet

Artistmanager og nær venn av kronprinsparet Morten Andreassen ba gjestene punge ut for ekstravagant 40-års festival.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.. Foto: Lise Åserud / Scanpix
Næringsliv

Det har tidligere vært skrevet om at kronprinsparet Haakon og Mette-Marit ønsket å markere deres felles 40-års dag med en storslått musikkfestival på Skaugum for deres innbudte gjester.Det er blant annet ventet at store artister som Coldplay skal spille, og ifølge vg er det artistmanager og nær venn av kronprinsparet Morten Andreassen som har stått for innbooking av artister også her.Nå kan imidlertid vg avsløre at han i e-post til gjestene oppfordrer at alle bidrar til å betale, slik at Slottet slipper.- Det er viktig at man gir det man synes er riktig og ikke mer enn at barna får is i sommer. Vi har allerede fått bidrag fra 500 til 500.000 kroner, men de fleste ligger på 2.000 kr pr person, så vet dere sånn ca hva det dreier seg om, heter det i eposten.Andreassen skriver at man til vanlig må betale 1.000 kroner for dagspass på festivaler av denne typen, og da er ikke alkohol inkludert i prisen.Kommunikasjonssjef på Slottet, Marianne Hagen, bekrefter overfor avisen at utgiftene dekkes av Slottet, uavhengig av penger fra et eventuelt spleiselag. Hun viste om "musikk"-gaven fra vennene, men ikke om eposten.- Selve poenget er at det skal være en musikkfestival hvor gaven fra vennene er musikken, sier Hagen.Musikkfestivalen er et initiativ fra kronprinsesse Mette-Marit. Over 200 gjester skal sove i telt i hagen til kronprinsparet på Skaugum de to døgnene festen pågår.

Nyheter
Næringsliv