Fant ingen feil på ulykkestog i Canada

Inspektører fant ingen tekniske avvik på godstoget som i helgen sporet av og eksploderte i en canadisk småby, opplyser landets transportminister.

REUTERS/Surete du Quebec/Handout
Næringsliv

Lokomotivet på toget som fraktet 72 vogner fulle med råolje ble inspisert dagen før den tragiske ulykken i småbyen Lac-Megantic lørdag. 13 mennesker er bekreftet omkommet, mens ytterligere 37 er savnet etter at fire av vognene braste inn i bykjernen, eksploderte og startet en brann som det skulle ta over et døgn å slukke.- Inspektører fra transportmyndighetene inspiserte lokomotivet dagen før hendelsen. De fant ingen avvik, sier Canadas transportminister Denis Lebel til journalister mandag.Senere samme kveld rykket brannmannskaper ut for å slukke en brann som brøt ut i en av togets motorer da det sto parkert. I morgentimene lørdag ble det da førerløse toget satt i bevegelse med kurs for Lac-Megantic.Canadisk politi bekrefter samtidig at tallet på døde og savnede etter katastrofen er på til sammen rundt 50. På grunn av de enorme ødeleggelsene i bysenteret er det lite håp om at noen av de savnede blir funnet i live, skriver nyhetsbyrået Reuters.På spørsmål om når myndighetene vil kunne erklære de savnede for omkommet, svarer polititalsmann Benoit Richard følgende:- Når vi finner likene. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv