Høysesong for svindlere - pass deg for dette

Norske bedrifter kan tape flere hundre millioner kroner på katalogsvindel.

Thor Martin Bjerke. Foto: Virke.
Næringsliv

Svenske katalogsvindlere tapper norske bedrifter for millioner, skriver e24.- De fleste norske selskaper har nok blitt utsatt for svindel, og hvis man anslår at én prosent betaler fakturaene de får tilsendt, så dreier dette seg helt klart om summer i hundremillioner-klassen, sier sikkerhetsrådgiver Thor Martin Bjerke i Virke.Katalogsvindel skjer ved at privatpersoner eller nettverk sender ut falske fakturaer gjennom selskaper de har opprettet.- Av de henvendelsene vi får, hvor det enten er forsøk på svindel, eller bedrifter har blitt svindlet, er det norske selskaper med svenske bakmenn i over halvparten av tilfellene, sier Bjerke videre til nettstedet.Tyskere og nederlendere er ifølge Virke også godt representert blant svindlerne, mens norske er svært lite representert.Følg HegnarOnline på Facebook her

Nyheter
Næringsliv