Hver av oss kaster snart et halvt tonn søppel

I fjor kastet hver nordmann rundt 430 kilo med husholdningsavfall. Søppelberget har doblet seg på 20 år.

Søppel. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Næringsliv

Norske søppelkasser fylles stadig mer opp. I fjor kastet hver nordmann rundt 430 kilo med husholdningsavfall, og mengden vi kaster, har økt jevnt og trutt siden 90-tallet.I 1992 kastet hver nordmann rundt 237 kilo søppel, så i løpet av de siste ti årene har søppelberget økt med nesten 200 kilo, og det til tross for at sortering av søppel er blitt mer og mer vanlig.Årsaken er kort og godt av forbruket har økt og at vi kaster mer matavfall enn før, skriver Vårt Land.Det er også store regionale forskjeller. Nordlendinger og Oslo-folk kaster minst, mens verstingene bor i Buskerud, Telemark og Vest-Agder, viser tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).- I noen kommuner produseres det mer park- og hageavfall, rett og slett fordi færre bor i blokk enn i storbyene, sier SSB-forsker Eva Vinju til avisen.Kommuner rundt Oslofjorden med stor hyttebefolkning kommer også dårlig ut på statistikken.Totalt kastet norske husholdninger 2.172.000 tonn med avfall i fjor. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv