Mange nordmenn har miljøbomber på hytta

Klimagasser som ble forbudt for 25 år siden, finnes fortsatt i flere hundre tusen gamle kjøleskap på hyttene i Norge.

Kråkerøy. Foto: Finansavisen.
Næringsliv

Administrerende direktør ved Elretur, Stig Ervik, er overrasket over at antallet kjøleskap i bruk, som inneholder klimagassen KFK, ikke har blitt lavere i 2013.- Dette henger sannsynligvis sammen med at folk ofte plasserer det gamle kjøleskapet på hytta når de kjøper nytt til hjemmet sitt. Vi anbefaler alle som har kjøleskap eldre enn 20-25 år til å behandle dem varsomt og levere dem til miljøsanering når de kjøper seg nytt, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).Rundt 330.000 kjøleskap og frysere ble samlet inn i fjor, rundt halvparten av disse inneholdt KFK-gass. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv