Markedet vil ikke ha det, men må de likevel?

Norske produsenter av fiskefôr tror det kan bli tøft å skaffe råvarer uten genmodifiserte organismer (GMO).

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Næringsliv

Mattilsynet har gitt fire produsenter disposisjon til å bruke et begrenset antall GMO-er, men selskapene sier til avisa Nationen at de så langt ikke har benyttet denne muligheten.- Det er ikke aksept for bruk av GMO i fiskefôr på det europeiske markedet, forklarer matsikkerhetsansvarlig Ellinor Helland i selskapet Biomar.Hun tror likevel det kan bli vanskelig å unngå de omstridte genmodifiserte råvarene på sikt.- Det er en økende bruk av GMO i utlandet, og hvis det fortsetter slik det har gjort de neste ti årene, kan man spekulere på om det blir noe annet valg, sier Helland.Hun får støtte fra Henrik Stenwig, direktør for helse og kvalitet i Fiske- og havbruksnæringens landsforening.- Før eller siden vil man måte ta i bruk GMO-materiale i fiskefôr i Europa, og ikke bare i fôr i landbruket, sier han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv