Nå har Buffett delt ut 16 milliarder

Superinvestor og finansnestor Warren Buffett har hatt sin årlige pengeutdeling.

Warren Buffett - Foto: AP
Næringsliv

I 2006 gikk den kjente amerikanske investoren Warren Buffett ut og sa at han steg for steg gradvis ville dele ut hele sin formue, skriver di.se.Han er også en del av THe Giving Pledge, en organisasjon der kjente milliardærer gir sitt "æresord" på at de skal skjenke bort sin største delen av deres formuer til de som trenger det mer.De siste syv årene har Buffett delt ut store summer, og i år var ingen unntak.Fem mottagere fikk dele på 2,6 milliarder dollar, eller om lag 16 milliarder kroner.Størstedelen gikk til Bill og Melinda Gates Foundation som arbeider for å bedre helsevilkårene og redusere fattigdom globalt.Resten av milliardsummen fikk til Buffetts egen stiftelse Buffett Foundation som arbeider med barn, utdannelse og familieproblematikk.Stiftelsene til Buffetts tre barn fikk også midler, dobbelt så mye som i fjor, ifølge nettstedet.Datteren, Susan, driver Sherwood Foundation som jobber med utdannelse og sosiale arrangementer for barn som har foreldre med liten inntekt.Mens sønnene, Howard og Peter, jobber med dyr- og naturvern, samt for å bekjempe vold mot unge jenter og kvinner.

Nyheter
Næringsliv