Oljegigant øker utbyttet

ConocoPhillips setter opp dividenden med 4,5 prosent etter at utbyttenivået har stått på stedet hvil i mer enn 2 år.

A drilling rig is seen near Kennedy, Texas, Wednesday, May 9, 2012. A UTSA report says South Texas's Eagle Ford Shale oil and gas bonanza supported nearly 48,000 jobs last year while creating overnight boom towns cashing in on a $25 billion economic windfall. The energy rush that started in 2008 mushroomed into nearly 1,700 wells last year.(AP Photo/Eric Gay) Eric Gay
Næringsliv

ConocoPhillips annonserer ifølge Reuters at de vil selge eldre og mindre profitable eiendeler og investere i vekstsatsninger som Eagle Ford i Texas.Både selskapets nigerianske interesser og et oljefelt i Khazakstan skal være tilsalgs.Utbyttet settes opp fra 66 cent til 69 cent per aksje per 22. juli, i tråd med uttalelser fra selskapets CEO Ryan Lance i februar om at utbyttenivået over tid skulle settes opp etter hvert som cashflowen øker.Det Houstonbaserte olje- og gasselskapet innfridde forventningene da de meldte sitt kvartalsresultat. Samtidig fortalte de at olje- og gassproduksjonen fra Eagle Ford og Bakken økte 42 prosent.

Nyheter
Næringsliv