Ordfører advarer mot Statoil-planer

Ordfører i Sandnes, Stanley Wirak (Ap), frykter for hele oljemiljøet dersom Statoil får realisere planene om å flagge ut flere hundre stillinger.

Statoil, Forus. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
Næringsliv

- Jeg synes det ser ut som begynnelsen på en langsiktig plan som kan ende i en massiv utflagging i fremtiden, sier Wirak til VG.Fredag skrev VG at Statoil har planer om å flagge ut 250 til 350 stillinger innen 2015 og potensielt opp til 1000 stillinger fram til 2020 - innen sentrale tjenester i IT, byggadministrasjon, HR og finans i Statoils service- og støtteorganisasjon.- Sier vi ja til utflagging av sentrale funksjoner som regnskap og økonomi, så er det nesten ingen grenser for hva som kan flagges ut av kjernevirksomhet, sier han.Ordføreren mener at hvis ikke staten, som desidert største eier, griper inn nå, så åpner det for masseutflagging.- Jeg mener at hele oljemiljøet da er i spill, sier han og viser til skipsfarten, der man har sett en lignende utvikling.Politisk rådgiver Svein Sundsbø (Sp) svarer på vegne av olje- og energiministeren.- Statoil er et børsnotert selskap, hvor vi er største eier, så vi er veldig formelle i måten vi svarer på. Denne type spørsmål tillegger det selskapets ledelse og styre å håndtere. Våre holdninger kommer ikke fram gjennom meninger, men gjennom generalforsamlingen.

Nyheter
Næringsliv