Rekordstor nyetablering av bedrifter

Antall nye bedrifter i Norge er større enn på over ti år. Det viser tallene fra første halvår av 2013. Fortsetter utviklingen slik kan rekordåret 2006 bli tangert.

JObb - Foto - Scanpix
Næringsliv

I første halvår i år ble det etablert 17.660 nye bedrifter. Det er omtrent på samme nivå som året før, som var det beste året for nyetableringer etter finanskrisen, skriver Nationen.Administrerende direktør Lars Erik Sletner i Bedriftsforbundet mener at en av årsakene til økningen er arbeidet regjeringen har gjort for å forenkle regelverket ved etablering av nye bedrifter.- Det er veldig hyggelig med gode tall for nyetableringer. Vi setter stor pris på det. En årsak kan være at regjeringen har gjort det enklere å etablere nye aksjeselskap. Det tror vi har vært positivt, men det er veldig viktig å holde trykket på forenklingsarbeidet oppe også framover, sier Sletner.Forenklingene har blant annet gått ut på at kravet til aksjekapital er satt ned fra 100.000 til 30.000 kroner, og at små bedrifter ikke lenger har revisjonsplikt. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv