Renholdskjøpere kjenner ikke regelverket

Bedriftene har ikke fått med seg de nye reglene som ble innført i fjor høst.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Arbeidstilsynet har avdekket feil hos ni av ti kjøpere av renholdstjenester.Fra årsskiftet har Arbeidstilsynet sjekket hvor flinke selskaper og kommuner som kjøper renholdstjenester er til å følge opp de nye kravene som stilles, skriver Klassekampen. Resultatet er nedslående.Etter 1.200 tilsyn med bedrifter har Arbeidstilsynet avdekket at hele 88 prosent av renholdskjøperne ikke er kjent med kravet om at de skal sjekke at renholderne får lønn og arbeidsvilkår i tråd med tariffen- Tallene viser at dette er upløyd mark for kjøperne av renholdstjenester, sier Kari Birkeland, som leder Arbeidstilsynets tilsynsintensiv i forbindelse med godkjenningsordningen.Flere kritikkverdige forhold innen renholdsbransjen førte til at Arbeidsdepartementet i september i fjor innførte nye regler både for kjøpere og selgere av renholdstjenester.Blant annet skal bedrifter som kjøper renholdstjenester påse at betingelsene om lønns- og arbeidsvilkår etter tariffen står i kontrakten de inngår med renholdsselskapet.Administrerende direktør i NHO Service, Petter Furulund, mener tallene viser at bransjen fortsatt har et problem.- Det er litt startvansker, men vi håper at etter går seg til etter hvert. Prosentandelen høres veldig høy ut og indikerer at dette er en alvorlig utfordring, sier han. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv