Rotter stengte restaurant på Aker Brygge

Først to måneder etter at det ble sett rotter ved en restaurant ved Aker Brygge i Oslo, ble Mattilsynet varslet.

Aker Brygge - Foto - Aker Brygge
Næringsliv

Rottene ble observert 2. mai i spisestedet Olivia. Ikke før det ble fangst i rottefella to måneder senere stengte daglig leder restauranten, varslet om skadedyrproblemene og hyret inn eksperter i jakten på rottene, skriver DN.no.- I etterpåklokskapens navn burde vi kanskje ha stengt tidligere, men det er vesentlig for meg som driftsansvarlig å ha håndfast bevis. Vi satte umiddelbart inn tiltak slik regelverket sier, og det resulterte også i at vi fikk bevis og stengte, sier administrerende direktør i Drueklasen AS, Tone Wicklund-Hansen til avisen.- Problemet var mye større enn vi først antok. Rottene skjulte seg i veggene, og vi fant 6-7 rotter til slutt, sier serviceleder i skadedyrbekjemperne Boss Norge Syd AS, Kristian Graff til avisen.Både Mattilsynet og skadedyrbekjemperne sier at den storstilte byggingen og omleggingen av avløpsrør på Aker Brygge har ført til en større rotterisiko i området.Mattilsynet ble varslet om rottefunnene i begynnelsen av juli. Til nå har de vært positive til måten Olivia har behandlet saken på.- Dette er en utrolig trist situasjon for oss, men vi er helt sikre på at rotteproblemet nå er løst, og restauranten er åpen, sier Wicklund-Hansen (©NTB)

Nyheter
Næringsliv