Sentralbanksjef anklages for nasking

Israels påtroppende sentralbanksjef er i hardt vær for ikke å ha fortalt om den gangen han ble anklaget for å ha stjålet en flaske godlukt fra en taxfreebutikk.

Hånd på vindu - Foto: Scanpix
Næringsliv

Jacob Frenkel mener episoden på flyplassen i Hong Kong er en uheldig misforståelse, skriver den israelske avisa Haaretz søndag.Da Frenkel forlot butikken, ble det blant eiendelene hans funnet en flaske parfyme som tilsynelatende ikke hadde blitt betalt for, ifølge avisa.En sikkerhetsvakt skal ha anholdt Frenkel og forhindret ham fra å gå om bord i flyet. Hendelsen ble fanget av overvåkingskameraer, og den påtroppende sentralbanksjefen måtte tilbringe et døgn på et flyplasshotell før han fikk lov til å reise videre, skriver Haaretz.Frenkel må nå forklare hvorfor han ikke informerte sin fremtidige arbeidsgiver om hendelsen, men 70-åringen avviser at han har gjort noe galt.- Lokale myndigheter i Hongkong konkluderte med at det hele var en uheldig misforståelse, og ba om unnskyldning samtidig som de uttrykte takknemlighet for at jeg ikke saksøkte dem, sier han i en uttalelse.Komiteen som utpeker sentralbanksjefen i Israel skulle diskutere saken senere søndag.Frenkel, som kommer fra stillingen som styreleder i JP Morgan Chase International, var også sjef for Israels sentralbank mellom 1991 og 2000. Han erstatter etter planen Verdensbankens tidligere sjeføkonom Stanley Fischer i oktober

Nyheter
Næringsliv