Snowden kan bli USAs verste mareritt

USA bør være forsiktige med å gå hardhendt fram mot Edward Snowden, advarer journalisten som publiserte varslerens avsløringer. Hvis ikke, kan det koste USA dyrt, sier han.

Foto: REUTERS/Bobby Yip.
Næringsliv

The Guardian-journalisten sier at amerikanerne hver dag bør be på sine knær om at ingenting skjer Snowden.- Den amerikanske regjeringen bør sitte på sine knær hver dag og be om at ingenting skjer Snowden. Hvis noe skjer ham, så vil all informasjonen bli offentliggjort, og det kan bli deres verste mareritt, sier Glenn Greenwald i et intervju med argentinske Argentinian daily La Nación.Greenwald var den første journalisten som publiserte Snowdens avsløringer, og han har tett kontakt med varsleren som nå befinner seg inne på transittområdet på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva.Journalisten sier at Snowden sitter på svært mye informasjon- Snowden har nok informasjon til å forårsake mer skade for den amerikanske regjeringen i løpet av bare ett enkelt minutt, enn noen annen person, sier han.Edward Snowden er etterlyst av amerikanske myndigheter for spionasje etter at han lekket dokumenter som viste hvordan amerikanske myndigheter samler inn store mengder data om telefon- og internettrafikken.USA har også inndratt Snowdens pass slik at han ikke kan forlate flyplassen i Russland.Det hvite hus advarte fredag Russland mot å gi Snowden en «propagandaplattform»

Nyheter
Næringsliv