Spår konkursras - krever tre rentekutt i år og krone på 8-tallet

- Norsk økonomi er mye svakere enn de fleste har fått med seg, sier Jan Andreassen. Og det må kraftig lut til.

Sjeføkonom Jan L. Andreassen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Næringsliv

Ifølge et intervju med Finansavisen ser Eikas sjeføkonom for seg at et varekonsum som retter seg mer og mer mot utlandet og internett vil skvise småbutikkeneSpår konkursrasPå toppen kommer den svake kronen.- Store deler av detaljhandelen har ikke mulighet til å legge på prisene. Det lille de har av marginer forsvinner. Dette vil slå ut i konkursbølgen vi allerede har.- Og når bankene nå er pålagt å være mye tøffere overfor både boligkjøperne og entreprenørene enn før, så bidrar det til flere konkurser, fortsetter sjeføkonomen overfor avisen.- Trenger tre rentekuttFor å gi bedriftene drahjelp vil Andreassen tre rentekutt i løpet av året.- Selv det vil ikke gi vesentlig lavere lånerenter for småbedriftene, men på kjøpet kan vi få en krone som er solid plantet på 8-tallet mot euro. Det ville hjelpe.- Det er ikke sånn at det går nedenom og hjem med Norge, men vi har hatt en for sterk krone og en for høy rente lenge. Det kan og bør man rette på, sier Eika-økonomen til Finansavisen.Les hele saken i dagens avis.

Nyheter
Næringsliv