To siktet etter hærverk og tyveri i kirke i Sør-Odal

To gutter på 17 og 19 år er siktet for hærverk og tyveri ved Opstad kirke i Sør-Odal natt til lørdag.

Foto: Scanpix
Næringsliv

De to ungdommene som lørdag ettermiddag ble pågrepet for hærverket og innbruddet på Opstad kirke, er blitt siktet for raseringen, melder NRK.Gutten på 17 år ble avhørt lørdag og deretter løslatt. Han har fortsatt status som siktet i saken. 19-åringen skal avhøres søndag. Begge ungdommene er kjent av politiet fra før.- Vi er rimelig sikre på at 19-åringen er rett person bak ugjerningen, men detaljene vil forhåpentligvis komme fram under avhøret med mannen. Foreløpig er vi noe mer usikre på 17-åringens rolle, sier fungerende politistasjonssjef i Kongsvinger, Hans Eivind Bjørnstad.Under pågripelsen lørdag ble deler av tyvegodset funnet.Nesten samtlige vindusruter i Opstad kirke i Sør-Odal ble knust, og det ble gjort hærverk inne i kirken. I tillegg ble sølvtøyet stjålet.Politiet fikk beskjed om hærverket klokken 8.30 lørdag morgen, da kirketjeneren kom på jobb.Funn ved stedet og tips fra publikum var med å føre politiet til en adresse der pågripelsene fant sted, opplyser Bjørnstad. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv