TV: Derfor trenger du ikke bekymre deg for Kina

Kinesisk BNP-vekst ble som ventet 7,5 prosent i 2. kvartal. Men mange bekymrer seg over at veksttakten avtar.

A young Chinese woman carries traditional Chinese tea purchased at a modern tea market in Beijing Monday, April 23, 2007. Although there has been an increase in the number of coffee shops, including international chains such as Starbucks, in urban Chinese areas, tea is still country's No. 1 drink. Teahouses where complex tea rituals are carried out are still popular. (AP Photo/Elizabeth Dalziel) ELIZABETH DALZIEL
Næringsliv

- Om ikke veksttakten tar seg opp i andre halvår i år ligger det an til at veksten i år blir på det laveste på 23 år. Oppbremsingen ser ut til å favne økonomien ganske bredt, selv om visse sektorer, særlig de mer forbruksorienterte sektorene, gjør det noe bedre, sier DNB markets' rente- og valutaanalytiker Ole Kjennerud i dagens valutarapport.Han mener tallene gir et godt bilde av det som skjer i Kina nå.- Økonomien er i endring. Veksten rebalanseres. Myndighetene strammer til på kreditten som i sin tur gir lavere vekst i investeringene. Priser på innsatsvarer i industrien justeres opp, noe som bidrar til lavere avkastning og mindre vekst. Sånn sett kan man si at oppbremsingen er ønsket av myndighetene, sier Kjennerud.

Nyheter
Næringsliv