Voice undertegner Bangladesh-avtale

Også den norske kleskjeden Voice undertegner den internasjonale avtalen som skal bedre sikkerheten for tekstilarbeidere i Bangladesh.

Foto: REUTERS/Andrew Biraj.
Næringsliv

Mandag kunngjorde EU, Bangladesh og Den internasjonale arbeidsorganisasjonen ILO at det er politisk enighet om avtalen som skal bedre forholdene for arbeiderne i klesindustrien i Bangladesh. Bare hittil i år har over 1.100 personer mistet livet i ulykker i bygninger hvor det produseres billige klær for det europeiske markedet.Produktdirektør i Voice, Emma Norman, har tidligere sagt at selskapet ønsket å signere, men først når de visste mer om hvordan avtalen skal gjennomføres i praksis.Administrerende direktør i Voice, Pål Rasmussen, forteller at kleskjeden er fornøyd med rapporten som ble lagt fram i Genève mandag.- Til nå har 70 bedrifter over hele verden signert avtalen. Selv om Voice Norge har en svært beskjeden produksjon i Bangladesh, ønsker vi å gjøre det vi kan for å bidra til trygge og gode arbeidsforhold i landet, sier han.I avtalen lover myndighetene i Bangladesh å forbedre fabrikkarbeidernes rettigheter og sikkerhet, blant annet har de sagt seg enig i å overholde tariffavtaler og å ansette 200 flere fabrikkinspektører innen årsskiftet. Det er også forventet at de i løpet av sommeren endrer loven, slik at det blir enklere for arbeiderne å starte fagforeninger og å få kompensasjon etter ulykker.EU truer med å revurdere sin fordelaktige handelspolitikk overfor Bangladesh, hvis ikke landet faktisk forbedrer forholdene for fabrikkarbeiderne.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv