1,9 millioner jobber i Europa kan forsvinne

Ferske prognoser fra The Hackett Group viser at store selskaper i Europa mister over 100.000 jobber i året.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Ferske prognoser fra The Hackett Group viser at store selskaper i Europa mister over 130.000 jobber i IT, finans og andre forretningsområder hvert år.Bare i 2013 venter gruppen at 137.800 jobber innenfor ulike forretningstjenester vil forsvinne.Trenden, som startet allerede i 2008 da finanskrisen inntraff, viser at forretningsområder i økende grad blir flyttet til steder utenfor Europa, hvor det er billigere arbeidskraft.Innen 2017 spår The Hackett group at totalt 1,9 millioner arbeidsplasser har forsvunnet.- Våre fremtidsspådommer er dystre for de mange menneskene i Europa som søker jobber innenfor corporate finance, IT eller andre forretningsområder, sier administrerende direktør i selskapet, Rashpal Hullait.

Nyheter
Næringsliv