Avviser kontant en hard landing i Kina

Verdens nest største økonomi tøffer videre i høyt tempo, insisterer Kinas sentralbanksjef.

Zhou Xiaochuan. (AP Photo/Ng Han Guan).
Næringsliv

I et intervju med den statlige TV-kanalen China Central Television mandag avviste Kinas sentralbanksjef Zhou Xiaochuan mulighetene for en hard landing for verdens nest største økonomi.- Kinas iboende vekstmomentum er ennå veldig sterkt. Vi vil ikke se en trend med vedvarende nedbremsing, sa han i intervjuet ifølge Wall Street Journal.Xiaochuan signaliserte dermed tillit til Kinas økonomiske utsikter, uten behov for store endringer i pengepolitikken.Samtidig økte han forventningene til at myndighetene vil øke tempoet på reformene i finanssektoren. Planer om å heve taket på innskuddsrenten er allerede kjent, uten at en tidsplan foreligger.- Jeg tror at liberaliseringen av innskuddsrenten går som vi har planlagt, sa Xiaochuan ifølge avisen i intervjuet.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv