Bieber-tiltalt gründer siktet av Økokrim

Norske Waleed Ahmed, som mandag får dommen i en svindelsak i USA, er siktet av Økokrim for et forhold i Norge. Han skal ha svindlet en sveitser for et millionbeløp.

Justin Bieber - Foto: AP
Næringsliv

- Jeg kan bekrefte at vi har tatt beslag i en Porsche eid av et familiemedlem. Vi mistenker at bilen er kjøpt med penger fra svindelsaken som involverer den sveitsiske statsborgeren, opplyser Geir Kavlie, førstestatsadvokat i Økokrim, til NRK.Follo tingrett tillot i en kjennelse i november at påtalemyndigheten kunne ta beslag i verdier for 3,46 millioner kroner, den angivelige svindelsummen, fra Ahmed. Han er først nå formelt siktet i saken. Hans norske advokat, Hans Marius Graasvold, er foreløpig ikke kjent med siktelsen, og kan derfor ikke kommentere den.Ahmed frontet tidligere firmaet Grønt Norge, som fikk mye oppmerksomhet i Norge for det som viste seg å være ikke-fungerende solcelleladere til iPhone. Han sitter for tiden fengslet i USA, hvor han har erkjent å ha svindlet den amerikanske investoren Todd Weinberg for 1 million dollar ved å hevde at han satt på rettigheter til Justin Bieber-konserter i Skandinavia.Forsvareren hans har nedlagt påstand om 18 måneders fengsel. På tampen av saken fikk FBI tilgang til en rekke eposter han har sendt fra fengselet, og oppjusterte sin straffepåstand til 8,5 års fengsel, skrev VG i juni.I epostene raljerer han over den lave straffen han vil få, og sier at amerikanske myndigheter skal angre på at de har satt ham i fengsel, ifølge påtalemyndigheten. Dommen ble derfor utsatt, og faller natt til tirsdag norsk tid. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv