Dovrebanen åpnes trolig søndag ettermiddag

Jernbaneverket forventer at Dovrebanen åpnes søndag ettermiddag etter å ha vært stengt siden fredag mellom Lillehammer og Ringebu.

Jernbanetraseen på Dovrebanen ble sterkt ramponert av raset. Foto: Magne Fjeldheim, Mesta / Scanpix.
Næringsliv

- Det er forventet åpning søndag ettermiddag. Det har vært jobbet godt siden fredag, sier kommunikasjonssjef ved Jernbaneverket Dag Svinsås til NTB søndag morgen.Dovrebanen mellom Lillehammer og Ringebu ble fredag stengt etter at kraftig regnvær førte til problemer flere steder i Ringebu og Øyer kommuner i Oppland. Blant annet gravde elven Bergdøla seg inn under skinnegangen i Ringebu.- Skaden ved Losna stasjon på Dovrebanen er større enn antatt. Det må blant annet skiftes 3-400 kubikk masse, meldte Jernbaneverket lørdag formiddag.Svinsås legger til at det har vært jobbet intenst gjennom hele helgen og at dette var det tidligste de kunne håpe å gjenåpne strekningen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv