Fem akuttanfall i timen på fly

Hvert tolvte minutt inntreffer et medisink akuttilfelle på fly.

Dreamliner-fly fra Boeing - Foto: AP
Næringsliv

Hvert år flyr det om lag 2,75 milliarder passasjerer rundt om i verden. Nå har en gruppe forskere, i en amerikansk studie, avdekket hvor mange akuttanfall som skjer i luften årlig, og hva som skjer med dem som blir syke, skriver di.se.Totalt har forskerteamet sett nærmere på 11.920 nødstilfeller som ble rapportert fra totalt fem flyselskaper over en periode på nesten to år.De vanligste akuttilfellene i luften var at passasjerer besvimte, hadde problemer med å puste, kastet opp og/eller følte kvalme, skriver nettstedet.Forskerteamet konkludere med at det skjer om lag 44.000 akuttilfeller i året globalt, eller fem tilfeller i timen.Når noe skjer akutt er det første som skjer at de ansatte begynner å samle inn informasjon om passasjeren og at man etterlyser leger eller medisinsk kunnskapsrike personer på flyet.

Nyheter
Næringsliv