Golden Ocean overbeviser

Golden Ocean var ventet nesten å tredoble inntjeningen på driften i 2. kvartal. Stødig vekst, sier selskapet.

Herman Billung. Foto: Finansavisen
Næringsliv

Golden Ocean melder om et resultat før og etter skatt på 43,5 millioner dollar i 2. kvartal 2013, mot 6,4 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 35 millioner dollar.Resultat per aksje ble 0,10 dollar, mot 0,01 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 0,08 dollar per aksje.Driftsresultatet ble 39,8 millioner dollar, mot 14 millioner dollar året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 39 millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 104,7 millioner dollar, sammenlignet med 64,0 millioner dollar i 2. kvartal 2012. Analytikernes forventninger lå her på 53 millioner dollar.- Stødig vekst - Til tross for en vedvarende svak verdensøkonomi gjennom 1. halvår, steg etterspørselen etter tørrbulktransport i et stødig tempo, skriver styret blant annet i rapporten.Foreløpige tall peker mot en vekst på 5,1 prosent i 1. halvår, med kull og jernmalm som ledende råvarer.Golden Ocean-styret varsler et utbytte på 0,01 dollar per aksje for 2. kvartal.CEO Herman Billung er gjest i Økonominyhetene på HegnarTV kl 13:30 Her er rapporten .Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs