Gruvegigant pøser 16 milliarder inn i gjødsel

BHP Billiton investerer 2,6 milliarder dollar i "verdens beste ressurs" i sitt slag.

Kvinne inspiserer avlinger - Foto: AP
Næringsliv

BHP Billiton investerer 2,6 milliarder dollar i utgraving og oppsett av produksjonslinjer i kaliumprosjektet Jansen utenfor Saskatoon i Canada.Investeringene vil spres over flere år, og begge sjaktene ventes fullført i løpet av 2016, mens tilknyttet arbeid vil vare ut i kalenderåret 2017.BHP Billiton øker dermed investeringen i sitt heleide prosjekt til 3,8 milliarder dollar.Jansen er ifølge gruvegiganten verdens beste ikke-utviklede kaliumsressurs, og er i stand til å støtte en gruve med årlig kapasitet på ti millioner tonn i over 50 år.Bull på kalium Ifølge BHP Billiton er utsiktene for kalium sterke på lang sikt.- Samtidig som verdens befolkning øker og inntektene stiger i fremvoksende økonomier, ventes etterspørselen i jordbruket å øke. Dette vil øke behovet for kalium, og kreve utbygging av nye gruver.- Våre prognoser antar et skifte vekk fra dagens markedsdynamikk, og vi tror kaliumsprisen til slutt vil gjenspeile kostnaden ved å tilføre nytt tilbud, heter det i en melding.Hele meldingen her.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs