Halvparten utestengt fra Russland

Det er innført midlertidige restriksjoner mot 15 av 33 selskaper som eksporterer fersk laks til Russland.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Det er innført midlertidige restriksjoner mot 15 av 33 selskaper som eksporterer fersk laks til Russland.Det skriver TDN Finans tirsdag.Nær halvparten av de norske selskapene som får eksportere fersk laks til Russland er forhindret fra å eksportere i og med at det er innført midlertidige restriksjoner på import av fersk laks fra disse selskapene. Det viser en oversikt hos den russiske veterinærtjenesten, Rosselkhoznadzor, ifølge IntraFish.For frossen fisk er situasjonen noe bedre, da midlertidige restriksjoner kun er innført for 3 av de 33 selskapene.Videre må åtte norske selskaper belage seg på ekstra kontroller av den russiske veterinærtjenesten fra 20. august.Disse selskapene er Austevoll Laksepakkeri, Brimøy, Gardar, Marine Harvest Norway, Vonar, Sekkingstad, Veidar I og Vikomar.

Nyheter
Næringsliv