Odfjell overrasker positivt

Odfjell var ventet å kutte underskuddet betydelig i 2. kvartal. Fasiten viser at rederiet tjente penger på driften.

Bow Summer. Foto: Odfjell
Næringsliv

Odfjell melder om et resultat etter skatt på minus 2,0 millioner dollar i 2. kvartal 2013, mot minus 28,0 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på minus 11,1 millioner dollar.Resultat per aksje ble minus 0,03 dollar, mot minus 0,35 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på minus 0,14 dollar per aksje.Resultatet før skatt ble negativt med 2,0 millioner dollar, sammenlignet med minus 27,0 millioner dollar året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på minus 8,1 millioner dollar.Driftsresultatet ble pluss 8,0 millioner dollar, mot minus 5,0 millioner dollar året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på minus 2,8 millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 294,0 millioner dollar, sammenlignet med 307,0 millioner dollar i 2. kvartal 2012. Analytikernes forventninger lå her på 291,0 millioner dollar.- Et driftsresultat (EBITDA) på 36 millioner dollar reflekterer en bedre utnyttelse av kjemikalie-tankflåten og et noe bedre marked. Time-charter-resultatet steg 8,0 sammenlignet med forrige kvartal, skriver styret i rapporten.Her er rapporten og presentasjonen .HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs