Ølsalget skjøt fart

Ølsalget i juli var 10 prosent høyere enn i fjor. Bryggerinæringen jubler over sommervarmen.

Pils - Foto: Scanpix
Næringsliv

Årets julimåned var den beste siden 2009 for bryggerinæringen.- Juli er vanligvis den viktigste salgsmåneden i året, men vi er avhengige av været, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.Det er imidlertid ikke utepils på restauranter og utesteder som har økt mest. Økningen har i hovedsak vært i dagligvareforretninger, mens ølsalget har sunket på puber, barer og restauranter. Nome tror nordmenn helst drikker øl på hytta eller terrassen hjemme.Det ble solgt 23,5 millioner liter butikkøl i klasse D i juli.Økningen i brussalget var derimot beskjedne 0,5 prosent. Mens salget av vann på flaske økte med hele 20 prosent i juli sammenlignet med juli i fjor. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv