Slutt for Nidar, KiMs, Sætre, Stabburet osv.

Orklas selskaper innen matvarer, sjokolade og kjeks i Norden får nå nye navn.

Åge Korsvold - Foto: Scanpix
Næringsliv

Innen forretningsområdene Orkla Foods og Orkla Confectionery & Snacks skjer det flere sammenslåinger av selskaper og virksomheter i løpet av 2013. Forretningsområdene etablerer ett nytt selskap i hvert av de nordiske landene. I denne forbindelse vil de sammenslåtte selskapene få nye navn.Orklas matselskaper i Norge, Sverige, Danmark og Finland vil få navnene Orkla Foods Norge AS, Orkla Foods Sverige AB, Orkla Foods Danmark A/S og Orkla Foods Finland Oy.Tilsvarende blir sjokolade-, kjeks- og snacksselskapene i Norge, Sverige og Finland hetende Orkla Confectionery & Snacks Norge AS, Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB og Oy Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab.- Orkla er på vei til å bli et rendyrket merkevareselskap. Med navneendringene vil vi nå styrke Orkla som selskapsnavn i Norden, sier konsernsjef Åge Korsvold i Orkla i en melding.Navneendringene vil ikke ha noen praktisk betydning for forbrukerne. De vil finne de kjente og tradisjonsrike merkevarene i butikken som før.- Det vil imidlertid gå tydeligere frem at det er Nordens ledende merkevareselskap innen dagligvarer, Orkla, som står bak merkevarene. Vi kommer et steg nærmere forbrukerne og skal forbindes med trygge produkter, bærekraftig produksjon og kjente, lokale merkevarer av høy kvalitet, sier Korsvold.De nye selskapsnavnene vil tas i bruk så snart det er praktisk mulig.

Nyheter
Næringsliv