Togfører avverget kollisjon ved Dal

To tog var bare sekunder fra å kollidere ved Dal stasjon på Øvre Romerike.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Et godstog var i ferd med å passere Dal stasjon i 80 kilometer i timen da lokføreren så at et persontog var i bevegelse. Han dro i nødbremsen og de to togene stoppet bare 50 meter fra hverandre. Begge togene hadde retning mot Oslo.- Denne hendelsen kunne fått et langt mer alvorlig utfall. Godstoget holdt en hastighet på 80 kilometer i timen, jeg vil ikke spekulere i omfanget, men det hadde nok medført personskader, sier avdelingsleder Kurt Olsen i Statens Havarikommisjon til Romerikes Blad.NSB har opplyst at det var vanskelige siktforhold på stasjonen, og at signalplasseringen kunne føre til misforståelser. Dal stasjon er ombygd etter hendelsen, går det fram av en rapport fra Statens Havarikommisjon for Transport. Det var fire personer om bord på persontoget, en passasjer og tre NSB-ansatte. Godstoget hadde kun føreren om bord.Hendelsen skjedde på Hovedbanen 26. september i fjor. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv