Blackberry kan gi 40 prosent sparken

Mobilprodusenten sliter i konkurranse med giganter som Samsung og Apple, og er nødt til å få bedre kontroll over kostnadene.

A Research in Motion (RIM) BlackBerry smartphone handset is pictured along with an Apple iPhone in this illustration picture taken in Lavigny, July 21, 2012. Picture taken July 21, 2012. REUTERS/Valentin Flauraud (SWITZERLAND - Tags: BUSINESS TELECOMS) VALENTIN FLAURAUD
Næringsliv
Mobilprodusenten Blackberry forbereder seg på å sparke 40 prosent av sine 12.700 ansatte.Det skriver the Wall Street Journal.Utviklingen skjer ifølge TDN Finans etter at konsernsjef Thorstein Heins satte i gang et omfattende konstnadsprogram på en milliard dollar i 2012.
Mindre runder med nedbemanninger startet i sommer, etter at selskapet sparket 5.000 ansatte i 2012.- Endringer i organisasjonen vil fortsette å skje for å sikre at vi har de riktige menneskene i de riktige rollene, og for å sørge for at vi følger de riktige mulighetene innen våre markeder, sa en talsmann til WSJ, men nektet ifølge TDN å kommentere anslaget på 40 prosent.Kuttene kommer som en følge av at økt konkurranse gjør at Blackberry må få bedre kontroll over sine kostnader.