Frykter flere omkomne i Colorado-flom

Fem mennesker er bekreftet omkommet og over 500 er ikke gjort rede for i storflommen som rammer den amerikanske delstaten Colorado.

Sough Platte River gikk over sine bredder og oversvømmet et område med mobile hjem nær Greenley. Foto: REUTERS/John Wark
Næringsliv
Selv om mange av de savnede trolig bare er ute av stand til å kommunisere med omverdenen, frykter myndighetene at tallet på omkomne vil stige.En 60 år gammel kvinne som ble tatt av vannmassene i byen Boulder lørdag, ble funnet omkommet søndag. Hun er det femte bekreftede offeret for flommen.
Flere omkomneUnntakstilstand
- Når man ser på ødeleggelsene, så er det høy sannsynlighet for at flere har mistet livet, sier sheriff Joe Pelle i Boulder County.1.200 mennesker ble lørdag evakuert fra sine hjem i Pinewood Springs-området, blant annet ved hjelp av sju helikoptre fra Nasjonalgarden og militære kjøretøy.Hundrevis av andre som sitter innesperret i sine hjem, omgitt av store vannmasser, venter fortsatt på evakuering. Myndighetene i Boulder opplyser til avisa Denver Post at det nå er 350 innbyggere i området som man ikke har greid å komme i kontakt med, over hundre flere enn bare noen timer tidligere.Flommen i Colorado er forårsaket av kraftig nedbør de siste dagene, og bare torsdag falt det like mye nedbør over delstaten som det vanligvis faller i løpet av et helt år.President Barack Obama har erklært unntakstilstand i Boulder og de nærliggende områdene. (©NTB)