Da gullprisen ikke fortsatte å sette nye rekorder forsvant også interessen for omsmelting av gamle smykker og Gullvekten gikk på et kjempetap i fjor, skriver Finansavisen i dag.
Etter at gullprisen hadde steget i 11 år på rad, til nesten 1.920 dollar pr unse i slutten av august 2011, begynte det å flate ut. Og i 2012 begynte det å gå nedover igjen.12 millioner på to år I 2011 hadde Aurarius AS en omsetning på 117 millioner kronerMen så kom smellen for gullguttene på Årnes. Omsetningen falt til 84 millioner kroner, og tung markedsføring sendte resultatet i minus 8,5 millioner kroner, skriver avisen."Cowboyer" ville smelte hull- Det kom mange «cowboyer» med sølete markedsføring, som gjorde at alle aktørene kom i et spesielt lys, sier Espeland til avisen.
Nå ligger gullprisen på 1.320 dollar, som er ned over 31 prosent siden toppen.Gullsmed Sigmund Espeland på Årnes og ekteparet Hans-Axel og Marianne Jahren hadde tjent gode penger på smelting av slitte smykker og gulltenner gjennom Gullvekten.no og Sølvtorget.no, men nå var det slutt. og et resultat etter skatt på 8 millioner kroner. Året før var resultatet på 3,8 millioner kroner av en omsetningn på 38,2 millioner kroner.- Vi valgte å satse på TV-reklamer i fjor, noe som ble for dyrt og var en feil vurdering sett i etterkant, sier daglig leder og styreleder Espeland til Finansavisen.Men det var ikke bare fallet i gullprisen som rammet gullguttene på Årnes. Da flere andre så at det var gode penger å tjene på å smelte gull og sølv fikk de konkurranse.