Pengene fosser ut av Tide Forsikring. Nå må långiverne konvertere til aksjer samtidig som agentavtalen med Nemi er brutt, skriver Finansavisen i dag.
Agentavtalen med det danske forsikringsselskapet Nemi, som det egentlig var planen å kjøpe for 500 millioner kroner, løper til gjengjeld ut 22. oktober i år.Har svidd av 110 mill. Tide forsikring tapte 60 millioner kronerPå fem år har dermed over 110 millioner kroner forsvunnet i tapssluket, i satsingen på å etablere et nytt forsikringsselskap i Norge.Tapssluk for kjendiserVed inngangen til året var egenkapitalen i Tide negativ med over 62 millioner kroner og gründerne Jan Terje Hestås og Ole Vidar Hestås, Dag Høili, John Arthur Olafsen, Aage Thoresen, Lasse Kjus og en rekke andre investorer måtte blant annet stille opp 9,5 millioner i mars, skriver Finansavisen. eiendomsbaronen fra Hønefoss Dagsanger InvestLasse Kjus har 1,25 millioner aksjer, men alpinisten trenger ingen nærmere presentasjon.
- Ja, det er riktig. Avtalen løper til 22. oktober 2013. Tide vil etter dette representere en stor internasjonal forsikringsaktør, sier styreleder John Arthur Olafsen til avisen.Det har blitt mange yttersvinger på den tidligere skøyteløperen det siste året som styreleder i Tide Forsikring. 2012 ble første år med inntekter, siden selskapet ble stiftet 12. august 2007. Driftsinntektene endte på 45 millioner kroner, men underskuddet økte likevel kraftig. i fjor. I 2011 var underskuddet på 40,75 millioner kroner. Tar vi med de tre foregående årene kan det plusses på ytterligere 10 millioner kroner.Aage Thoresen er , som også lever og ånder for fotballklubben. Han kjøpte nylig også fjelleiendommen Breivassbu på Hardangervidda for over 30 millioner kroner, ifølge Finansavisen.Dag Høili er Europris-arvingen som ikke bare har puttet millioner inn i Tide Forsikring, men som også har brukt millioner på biler, båter og eiendom. Selskapet til Høili, , hadde det også tungt i fjor.