EUs kommisjonær IT og telecom, Neelie Kroes, varslet forrige uke at hun vil avskaffe alle roamingpåslag intern i regionen.Det innbærer at du skal kunne surfe og bruke telefonen til samme pris som hjemme, uansett hvor du befinner deg i Europa, skriver vg.Kroes mener dyre roamingpåslag er til hinder for fri ferdsel over landegrensene.Telekomanalytiker Johan Strand advarer imidlertid mot at grepet kan bli en katastrofefeil for norske mobiloperatører.Han viser til at en slik oppheving i teorien kan gjøre at norske mobilkunder kan bestille et abonnement i Litauen, der innenlandsprisene er svært lave, for så bare å bruke telefonen i Norge til samme pris.- Satt på spissen vil det lønne seg for Tele2 å selge utenlandske simkort som opererer i Telenor og Netcoms nett, i stedet for å bygge ut eget nett, sier Strand til mobilen.no.