Det var lederen av den norske islamistgruppa Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, som sendte en epost til VG , NRK og andre redaksjoner med det fristende tilbudet om «enerett på dybdeintervju».I eposten skriver Hussain at han kan være behjelpelig med å sette journalister i kontakt med Bhatti. Begge de to setter imidlertid som krav at de skal godkjenne et eventuelt intervju på forhånd. Det er «viktig at Bhattis historie kommer fram i sin helhet», skriver Hussain i eposten.
Truer med EldenSatt i fengsel
Det er ukjent om noen redaksjoner har latt seg friste av Hussains tilbud. VG har imidlertid takket høflig nei med den begrunnelsen at mediehuset VG har som prinsipp ikke å drive «betalingsjournalistikk». Heller ikke NRK har bitt på kroken og fikk følgende svar da de ringte Profetens Ummah-lederen:- Jeg uttaler meg ikke til noen før det foreligger en avtale.VG har også forsøkt å stille Hussain flere spørsmål angående intervjutilbudet. I et kjapt svar på epost svarer Hussain at de ikke har gitt tillatelse til dette, og at det er uaktuelt å svare på journalistens spørsmål på grunn av framgangsmåten. Hussain avslutter med å skrive at «Dersom dere publiserer dette, vil vi høyst sannsynlig sende saken videre til John Christian Elden».Elden, som i flere år har vært Bhattis advokat, sier han ikke var kjent med eposten med intervjuforespørselen.- Jeg har fått mailen tilsendt fra andre redaksjoner, og dette er ukjent for meg. Jeg har sendt Bhatti en mail, men ønsker ikke å si noe om innholdet i den, forteller Elden til NRK.Bhatti ble meldt savnet av familien 7. januar. I månedsskiftet bekreftet Elden at 36-åringen var i live, og at han var i god form i Pakistan. Ifølge Dagbladet hadde Bhatti sittet i isolasjon i et fengsel utenfor hovedstaden Islamabad etter at han ble pågrepet av etterretningstjenesten ISI.Kilder opplyste til avisa at Bhatti skal ha blitt utsatt for såkalt vanntortur under avhørene i fengselet.Bhatti er medlem av den islamistiske gruppen Profetens Ummah. Han er straffedømt åtte ganger for blant annet knivstikking og skyting. I 2008 ble han funnet skyldig i medvirkning til skyting mot Det mosaiske trossamfunnets synagoge i Oslo. (©NTB)