En storflyplass på Gimsøya utenfor Svolvær har lenge vært sterkt ønsket av politikere og reiselivsnæringen som en erstatning for flyplassene på Leknes og i Svolvær. Nå kan imidlertid to rapporter velte planene, melder NRK.- Disse rapportene bekrefter de utfordringer som vi har antatt kunne være problemer med Gimsøya. Dette forsterker også inntrykket vi har hatt av betydelige utfordringer her, men det er for tidlig å trekke noen konklusjoner nå, sier direktør for samfunnskontakt i Avinor, Ove Narvesen.I værrapporten fra Meteorologisk institutt fastslås det at det er utfordringer med et stort antall av tilfeller med ugunstig sidevind.Også Asplan Viak trekker fram naturmessige forhold i sin rapport. Dessuten kan også en sjelden myrsort hindre flyplassplanene i området som er et naturreservat. (©NTB)