Både forbrukerne og Tine-ledelsen husker fortsatt smørkrisen i 2011. Smørmangel førte til hamstring og påfølgende import fra utlandet for å dekke etterspørselen, noe som skapte overskrifter langt utenfor landets grenser.I fjor var den norske produksjonen fortsatt ikke på høyden og Tine baserte seg derfor på import fra utlandet. Men i år blir det andre boller.Smørlageret er i ferd med å vokse, opplyser Jørn Spakrud, konserndirektør med ansvar for råvarer i Tine, til Nationen.I august hadde konsernet 2.400 tonn forbrukersmør på lager. I fjor var det bare 550 tonn på lager på samme tid.Økningen i år skyldes blant annet at Tine nå betaler melkebøndene bedre hvis de leverer melk med høyere fettprosent. Melkebøndene har samtidig endret fôrsammensetningen slik at melken gir mer smør mer liter. (©NTB)